Hartverwarmend

Afgelopen week heb ik al onze vrijwilligers een mailtje gestuurd om ze de nieuwe vakantieplanning door te geven voor komende zomer. In dat mailtje hebben we ook uitgelegd hoe we onze vakanties zo corona-proof mogelijk gaan maken.

Na een zomer zonder gasten en vrijwilligers kijken wij er ontzettend naar uit om in 2021 weer vakanties te kunnen organiseren. En blijkbaar kunnen de vrijwilligers ook niet wachten…

Hun reacties zijn hartverwarmend! Hieronder een greep uit de berichtjes…

Uiteraard ben ik er aankomend seizoen weer bij! Ik heb mijn vakantie echt wel gemist dit jaar! Ik val een beetje in herhaling, maar ik ben super trots dat ik mezelf vrijwilliger van de Spring mag noemen. Jullie doen het echt fantastisch! Als er geholpen moet worden met het bouwen van slaapkamers dan houd ik me aanbevolen om te komen klussen. Ik mis jullie en de gasten ontzettend!”

Yess ik heb je mail net gelezen! Dat biedt weer wat perspectief voor de zomer, ik heb Friesland echt gemist dit jaar!”

Wat mooi dat jullie kijken naar zoveel creatieve oplossingen en mogelijkheden! Komende zomer zou ik zeker weer mee willen draaien en het liefste met mijn vaste clubje gasten. Ik kom graag weer Friesland onveilig maken!”

Mooi hoe jullie creatieve oplossingen vinden! Ik blijf uiteraard graag verbonden aan de Spring en help graag mee komende zomer!”

Ik word in juli 36, dus dan voldoe ik officieel niet meer aan de functieomschrijving van vrijwilliger bij de Spring. Mocht dit een no-go worden dan draai ik graag een week vóór juli!!!” (Dit was natuurlijk een grapje. Mijn reactie was dat hij op z’n minst mag komen tot z’n 45ste. Dus hij komt gewoon.)

Na het lezen van je mail sta ik weer te springen om een vakantie te draaien!”

Ik ga je mail vanavond even lezen. Maar mijn reactie zal ongetwijfeld zijn: tuurlijk kom ik!”

Ik ga graag weer mee! Super fijn dat jullie het zo kunnen regelen en helemaal top dat jullie de positiviteit en de moed erin houden. Toppers zijn jullie!”

Het was een heel stil jaar zonder jullie, de fantastische gasten en alle geweldige medevrijwilligers. Geen verhalen van Wally bij onstuimig weer. Geen geluid van bootjes die op de golven kabbelen. Geen smurfenliedjes op volume 110 als er een vis aan de haak zit. Geen knuffels en vrolijke hihihi’s. Geen ome Cor of K3. Met andere woorden: ik mis alles en iedereen. Plan mij maar in!”

Mijn antwoord op je mail: ja natuurlijk wil ik weer komen, ja heel graag op dezelfde groep, ja als je mensen in een andere groep nodig hebt mag je gelijk bellen, ja ik wil heel graag weer 50+dansjes doen met jou achter de bar en nog eens ja!”

“Haha, ik schaam mij bijna voor mijn pragmatische eerste reactie als ik zie wat de rest allemaal gestuurd heeft, maar ik wil ook hééééééél graag volgend jaar komen, maar ik vond dat al zo vanzelfsprekend, dat ik daar niet eens een stel uitroeptekens aan hoefde te wijden, maar aangezien jij daar zo blij van wordt: ZO GAAF DAT IK DAT PAKKETJE MAG!!!!” (Eerste reactie was dat ze een “pakketje” van twee vakanties achter elkaar wilde met haar vaste gasten…)

Wat een boel uitroeptekens hè? Die heb ik er niet bij gezet hoor, dat heeft iedereen zelf gedaan.

Ik word er blij van… En dit zijn nog niet eens alle reacties. Het zorgt in ieder geval voor een positieve flow en een heel goed gevoel. Hopelijk komen er straks heel veel gasten bij ons op vakantie en kunnen we er met z’n allen weer een geweldig seizoen van maken!