Voor wie?

Voor wie?

Onze begeleide vakanties zijn bedoeld voor mensen die:

 • 18 jaar of ouder zijn
 • redelijk tot goed mobiel zijn in verband met de aard van de activiteiten
 • redelijk tot goed zelfredzaam zijn (mensen moeten zich dus kunnen redden onder de douche en op het toilet!)
 • sociaal kunnen functioneren in een groep
 • ervoor kiezen om mee te doen met een activiteitenprogramma.

Je hoeft niet te kunnen zwemmen.

Begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleide vakanties voor mensen met diverse soorten verstandelijke beperkingen, zoals:

 • syndroom van Down
 • autisme
 • niet aangeboren hersenletsel
 • verstandelijke beperking door zuurstoftekort bij de geboorte, problemen tijdens de zwangerschap of genetische oorzaken
 • blinden / slechtzienden
 • doven / slechthorenden
 • ADHD
 • PDD-NOS

Mobiliteit

Als je bij ons op vakantie wil komen moet je redelijk tot goed mobiel zijn. Als je in een rolstoel zit of als je maar heel kort zelfstandig kunt lopen, kunnen we je helaas geen vakantie bieden.

Om onze accommodatie binnen te komen moet je een trap af. Binnen is alles gelijkvloers. De douches en toiletten zijn normaal qua grootte, we hebben geen gehandicapten-toilet of extra grote douches.

Kijk hier voor wat meer informatie over onze accommodatie:

Waar verblijf je

Zelfredzaamheid

Qua zelfverzorging moet je je behoorlijk tot goed zelfstandig kunnen redden. Als je aansturing of een beetje hulp nodig hebt op dat gebied is dat geen probleem. Helpen met het uitspoelen van je haren, het klaarleggen van kleding voor de volgende dag, helpen bij tandenpoetsen of het afdrogen van je rug (omdat je daar niet zo goed bij kunt), dat doen we allemaal graag. Wat we niet doen is jou volledig wassen of je billen afvegen na toiletgang, dat moet je zelf kunnen.

Medische bijzonderheden

Als jij medicijnen gebruikt en die liever wil laten beheren door ons, dan is dat geen probleem. Eén van onze vrijwilligers is tijdens de vakantie verantwoordelijk voor het uitdelen van de medicijnen, dit is dus steeds dezelfde persoon. Dat biedt duidelijkheid en zekerheid voor jou. We hebben strenge protocollen om erop toe te zien dat alles met betrekking tot medicijnen vlekkeloos verloopt.

We hebben geen verpleegkundigen in dienst, dus medische handelingen mogen / kunnen wij niet uitvoeren. Bijvoorbeeld het toedienen van insuline, het intraveneus toedienen van injecties of het aanbrengen van katheters.

Gedrag

We werken met ongeveer 4 vrijwilligers op ongeveer 14 gasten. Als jouw beperking van dien aard is dat je 1-op-1 begeleiding nodig hebt, dan kunnen we je helaas geen vakantie bieden.

Bij gedragsproblemen, bijvoorbeeld op seksueel gebied of agressie, behouden we ons het recht voor jouw inschrijving te weigeren. We vinden dat je daarvoor deskundige en ervaren begeleiders nodig hebt, die speciaal opgeleid zijn voor de omgang met dit soort gedrag.

Kijk hier voor wat meer informatie over onze vrijwilligers:

Vrijwilligers

Diëten

Als jij een dieet hebt om medische redenen dan kunnen we daar rekening mee houden. We werken met een cateringbedrijf voor het avondeten, zij leveren een aantal soorten dieetmaaltijden. We zorgen ervoor dat de richtlijnen voor de diverse diëten zo secuur mogelijk worden gevolgd.

Neem altijd even contact met ons op om te checken of jouw dieet mogelijk is.

We behouden ons het recht voor om het maximum aantal diëten per vakantieweek te beperken. Onze mogelijkheden zijn niet onbeperkt. Daarnaast gaan diëten om medische redenen altijd voor diëten om andere redenen.

Begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking
Begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking
Begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking