Vrijwilligers

Vrijwilligers

Het allerleukste vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapten vind je bij de Spring in Akkrum!

Om van elke vakantie voor onze gasten iets bijzonders te maken, werken we met jonge en enthousiaste vrijwilligers. Voor elke groep van ongeveer 14 gasten zijn er 4 begeleiders aanwezig, die met wat hulp en aansturing van Arnold en Syl zorg dragen voor een plezierig en feestelijk verblijf voor de vakantiegangers. 

Trainingsweekend

Vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapten

Voorafgaand aan het seizoen is er een trainingsweekend, waarin alle begeleiders kennis kunnen maken met elkaar en met de sfeer bij de Spring. In dit weekend krijgen de vrijwilligers informatie over allerlei verschillende beperkingen van de doelgroep, EHBO, diabetes en epilepsie, doen we een brandoefening, behandelen we onze veiligheidsprotocollen en een aantal situaties die zich voor kunnen doen met gasten.

Het trainingsweekend is verplicht voor nieuwe vrijwilligers.

De leeftijd van onze vrijwilligers ligt ongeveer tussen 17 en 35 jaar.

Heb jij zin om een week (of meer…) mee te draaien als begeleider tijdens onze vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking?

Het lijkt jou wel wat om komende zomer een intense, slopende, onvergetelijke maar vooral inspirerende week te beleven?
Mooi! Want wij zijn elk jaar weer op zoek naar leuke jonge mensen die onze gasten tijdens hun vakantie komen begeleiden.

Wat doe je?

Tijdens de vakantie zijn de vrijwilligers verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma. Dit staat voor een deel vast, maar moet ook nog voor een deel bedacht worden. Dit gebeurt tijdens een uitgebreide voorbespreking voor aanvang van de vakantie, maar ook tijdens de evaluaties die elke avond plaatsvinden. Tijdens die evaluaties bespreken we de dag, of alle gasten het wel naar hun zin hebben en of alles loopt in het team.

Arnold en Syl zijn altijd op de achtergrond aanwezig om je te helpen indien nodig en voor de algehele coördinatie.

Gedurende de vakantie zorg je ervoor dat het onze gasten aan niets ontbreekt, maar ondertussen heb je zelf ook een geweldige tijd!

Iets concreter…

Samen met 3 andere vrijwilligers ben je aanspreekpunt voor de gasten en ben je verantwoordelijk voor het activiteitenprogramma. Daarnaast help je bij het in- en uitpakken van de koffers, maar ook bij het uitzoeken van de juiste outfit voor een spetterende playbackshow, bied je een troostende schouder als iemand heimwee heeft, grijp je (indien nodig) in bij eventuele conflicten in de groep, zorg je ervoor dat de gasten zich fijn voelen en dat ze zoveel mogelijk lol hebben!

Onze gasten zijn in hun persoonlijke verzorging in principe redelijk zelfstandig, maar sommigen hebben wat ondersteuning nodig bij het haren wassen, het uitzoeken van kleding of het helpen herinneren dat het best handig is om je af te drogen na het douchen…

We proberen in ieder team de persoonlijke kwaliteiten van de vrijwilligers zoveel mogelijk te benutten en ervoor te zorgen dat mensen bij elkaar passen en elkaar aanvullen. Daarnaast zit er in elk team minstens 1 vrijwilliger met ervaring binnen onze organisatie.

Je krijgt een boel verantwoordelijkheid en vrijheid als je bij ons aan het werk bent, maar natuurlijk zijn wij altijd in de buurt om te helpen of advies te geven als er problemen zijn, bijvoorbeeld met gasten of binnen het team. Dit soort dingen worden altijd besproken tijdens de dagelijkse evaluaties.

Wie ben je?

Vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapten

Onze vrijwilligers herkennen zich in onderstaand profiel:

  • ongeveer tussen de 17 en 35 jaar oud
  • sociaal, gezellig, zorgzaam, gevoel voor humor en in voor een feestje
  • genoeg energie: de werkdagen zijn lang en de gasten staan vroeg op…
  • je hoeft geen ervaring te hebben met de doelgroep
  • rijbewijs en ervaring met varen / vissen / muziek maken is een pré maar geen must.

Wat krijg je?

Een onvergetelijke week! Deze week kost je niets; eten, drinken, uitstapjes en reiskosten zitten bij je verblijf in Akkrum in. De consumpties op terrasjes zijn ook inbegrepen.

Je werkt samen met andere jonge vrijwilligers. Omdat je met je team lange dagen maakt en super intensief aan het werk bent met de gasten, leer je elkaar goed kennen en ontstaat er al snel een bijzondere band.
Je kunt hier in een aantal gevallen ook terecht voor een stageplek (afhankelijk van je opleiding) of voor het verdienen van studiepunten. Vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapten staat goed op je CV! Indien gewenst krijg je van ons een beoordelingsverslag.

Elk jaar na het zomerseizoen is er een feest voor de vrijwilligers om iedereen te bedanken voor hun inzet en enthousiasme.

Wat nu?

Bel Syl (dat is het leukste…) of stuur een mailtje om je aan te melden!

Vakantiecentrum de Spring
06 – 48333602

Mail: info@despring.nl

Voor meer contactinformatie check onze contactpagina.

Wil je meer leesvoer? Kijk dan op de pagina mooie verhalen!

Trainingsweekend 2024

Het trainingsweekend in 2024 staat gepland in het weekend van 24 tot en met 26 mei, van vrijdagavond tot zondagmiddag.

Deelname aan het trainingsweekend is verplicht voor nieuwe vrijwilligers dus hou daar alvast rekening mee als je je aanmeldt. Je reiskosten voor dit weekend worden vergoed, net als voor de week / weken die je draait. Voor feesten en andere activiteiten voor de gezelligheid worden ze niet vergoed.

Lijkt het je wat? Niet langer treuzelen dan, gewoon even bellen!!!

Hieronder vind je onze vrijwilligersflyer. Print ‘m uit en hang ‘m ergens op, of stuur ‘m door naar je opleiding of vrienden!

Vrijwilligersflyer

Vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapten
Vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapten
Vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapten