Vrijwilligers

Vrijwilligers

Om van elke vakantie voor onze gasten iets bijzonders te maken, werken we met jonge en enthousiaste vrijwilligers. Voor elke groep van maximaal 14 gasten zijn er 4 begeleiders aanwezig, die met wat hulp en aansturing van Arnold en Syl zorg dragen voor een plezierig en feestelijk verblijf voor de vakantiegangers. Tijdens de zeilvakantie hebben we ongeveer 22 gasten die begeleid worden door 6 vrijwilligers. De groepen die mee gaan naar Portugal bestaan uit maximaal 6 gasten en worden begeleid door 1 vrijwilliger + Arnold en Syl.

begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperkingVoorafgaand aan het seizoen is er een trainingsweekend, waarin alle begeleiders kennis kunnen maken met elkaar en met de sfeer bij de Spring. In dit weekend krijgen de vrijwilligers informatie over allerlei verschillende beperkingen van de doelgroep, EHBO, diabetes en epilepsie, doen we een brandoefening, behandelen we onze veiligheidsprotocollen en een aantal situaties die voor kunnen komen met gasten. Dit weekend is verplicht voor nieuwe vrijwilligers.

Tijdens de vakantieweek zijn de vrijwilligers, samen met Arnold en Syl, verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma. Dit staat voor een deel vast, maar moet ook nog voor een deel bedacht worden. Dit gebeurt tijdens een uitgebreide voorbespreking voor aanvang van de vakantieweek, maar ook tijdens de evaluaties die elke avond plaatsvinden, waarin we meteen bespreken of alle gasten het wel naar hun zin hebben.

De leeftijd van onze vrijwilligers ligt ongeveer tussen 17 en 35 jaar.

Heb jij zin om een week (of meer…) mee te draaien als begeleider tijdens onze vakanties voor verstandelijk gehandicapten?

Het lijkt jou wel wat om komende zomer een intense, slopende, onvergetelijke maar vooral inspirerende week te beleven?
Mooi! Want wij zijn elk jaar weer op zoek naar leuke jonge mensen die onze gasten tijdens hun vakantie komen begeleiden.

begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

 

 

 

 

 

 

begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

 

 

 

 

 

 

Wat doe je?

Tijdens de vakantieweek zorg je ervoor dat het onze gasten aan niets ontbreekt, maar ondertussen heb je zelf ook een geweldige week.

Samen met 3 andere vrijwilligers (in de zeilweek wat meer) ben je aanspreekpunt voor de gasten en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en (deels) het bedenken van het programma. Daarnaast help je bij het in- en uitpakken van de koffers, maar ook bij het uitzoeken van de juiste outfit voor een spetterende playbackshow, bied je een troostende schouder als iemand heimwee heeft, grijp je (indien nodig) in bij eventuele conflicten in de groep, zorg je ervoor dat de gasten zich fijn voelen en dat ze zoveel mogelijk lol hebben! Onze gasten zijn in hun persoonlijke verzorging in principe zelfstandig, maar het kan soms voorkomen dat ze wat ondersteuning nodig hebben bij het (tijdig) naar het toilet gaan of het helpen herinneren dat het noodzakelijk is je af te drogen na het douchen…

We proberen in ieder team de persoonlijke kwaliteiten van de vrijwilligers zoveel mogelijk te benutten door de creatieve en entertainende persoon samen met de verzorgende en organiserende in te plannen. Daarnaast zit er in elk team minstens 1 vrijwilliger met ervaring binnen onze organisatie.

Je krijgt een boel verantwoordelijkheid en vrijheid als je bij ons aan het werk bent, maar natuurlijk zijn wij altijd in de buurt om te helpen of advies te geven als er problemen zijn, bijvoorbeeld met gasten of binnen het team. Dit soort dingen worden altijd besproken tijdens de dagelijkse evaluaties.

Wie ben je?

Onze vrijwilligers herkennen zich in onderstaand profiel:begeleide vakanties de spring vrijwilligers

  • ongeveer tussen de 17 en 35 jaar oud
  • sociaal, gezellig, zorgzaam, gevoel voor humor en in voor een feestje
  • genoeg energie, in verband met de lange dagen en vroege vogels (over het algemeen gasten)
  • je hoeft geen ervaring te hebben met de doelgroep
  • rijbewijs en ervaring met paarden / zeilen / vissen / muziek is een pré maar geen must.

Wat krijg je?

Een onvergetelijke week! Deze week kost je niets; eten, drinken, uitstapjes en reiskosten zitten bij je verblijf in Akkrum in. De consumpties op terrasjes zijn ook inbegrepen.
Je werkt samen met andere jonge vrijwilligers. Omdat je met je team lange dagen maakt en super intensief aan het werk bent met de gasten, leer je elkaar goed kennen en ontstaat er al snel een bijzondere band.
Je kunt hier in een aantal gevallen ook terecht voor een stageplek (afhankelijk van je opleiding) of voor het verdienen van studiepunten. Indien gewenst krijg je van ons een beoordelingsverslag.

Elk jaar na het zomerseizoen is er een groot feest voor de vrijwilligers om iedereen te bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Daarnaast organiseren we elke 3 jaar een vrijwilligersreisje naar Portugal.

Wat nu?

Bel Syl (dat is het leukste…) of stuur een mailtje om je aan te melden!

Vakantiecentrum de Spring
06 – 48333602

LET OP: we hebben een nieuw mailadres!!!

Mail: info@despring.nl

Voor meer contactinformatie check onze contactpagina.

Trainingsweekend

Voorafgaand aan het seizoen hebben we een trainingsweekend voor alle begeleiders. In 2019 hebben we het weekend gepland van vrijdagavond 12 april tot en met zondagmiddag 14 april.
Deelname is verplicht voor nieuwe vrijwilligers dus hou daar alvast rekening mee als je je aanmeldt. Je reiskosten voor dit weekend worden vergoed, net als voor de week / weken die je draait. Voor feesten en andere activiteiten voor de gezelligheid worden ze niet vergoed. Alle vrijwilligers zijn verzekerd tijdens het werken bij onze organisatie.

Lijkt het je wat? Niet langer treuzelen dan, gewoon even bellen!!!

Hieronder vind je een link naar een flyer die bedoeld is om vrijwilligers te werven. Wil je ons helpen? Print hem dan uit en hang ‘m ergens op waar een boel leuke jonge mensen komen!

vrijwilligersflyer de spring

begeleide vakanties de spring vrijwilligers