Wandelen

Wandelvakantie Portugal

9 dagen

(Let op: de data voor deze wandelvakantie zijn nog niet bekend, we weten nog niet wanneer we deze vakantie weer gaan aanbieden!)

Hou jij van wandelen, kun je genieten van de natuur en mooie plaatsjes en lijkt het je wel wat om dat te doen in een prachtige omgeving? Schrijf je dan in voor de begeleide wandelvakantie in Portugal en ga met ons mee naar Alvor!

Alvor

Alvor ligt in de Algarve, aan de zuidkant van Portugal. Terwijl het in Nederland meestal koud en grijs is in het najaar en de winter, kun je daar nog genieten van een lekker zonnetje. Wandelen in de zon in een fantastisch gebied, wat wil je nog meer?

begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

Alvor is een prachtig vissersdorpje aan de monding van een rivier, vlakbij het strand. Langs de rivier loopt een mooie boulevard met palmbomen, die uitkijkt op tientallen kleine  vissersbootjes en zeiljachten die daar voor anker liggen. In het dorp zijn allerlei sfeervolle terrasjes, restaurantjes en veel leuke winkeltjes. Het is er gezellig toeristisch, met gelukkig heel weinig hoge appartementengebouwen, maar met heel veel traditionele Portugese huisjes in allerlei kleuren. Kleuren waar je vanzelf vrolijk van wordt!

Waar verblijf je?

Tijdens je wandelvakantie in Portugal verblijf je in een luxe appartement tegenover Camping Alvor. De appartementen hebben een ruime gezellige huiskamer met open keuken, 2-persoons slaapkamers met losse bedden en een grote badkamer. Om de appartementen heen is een groot terras met uitzicht op zee en de rivier. De maaltijden kunnen we gebruiken op het gezellige overdekte terras bij de camper van Arnold en Syl op de camping, of we gaan gewoon lekker uit eten! Alvor heeft heel veel restaurantjes, we kunnen als we dat willen elke dag ergens anders eten. De mensen op de camping en in het dorp zijn super vriendelijk en kijken er nu al naar uit je te begroeten!

begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking
begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking
begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking
begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

Programma

Tijdens deze vakantie gaan we 5 dagen een mooie wandeltocht maken. Het zijn tochten van zo’n 10 tot 12 kilometer. Soms gaan we naar de bergen, soms wandelen we aan de kust of ergens in een stad of dorpje. Onderweg pakken we als het even kan een terrasje en stoppen we om te lunchen.

Als je dat wil gaan we deze week ook een keer de stad in om te winkelen. Je vind vast wel een mooi Portugees souveniertje! Of we gaan voor de afwisseling één van de vele bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken. Als we heel mooi weer hebben kunnen we ook een tijdje doorbrengen bij het zwembad op de camping of op het strand… Dat zou toch heerlijk zijn!

Hostel en vlucht

De eerste nacht van je vakantie slaap je in een Hostel in de buurt van Eindhoven Airport (Valkenswaard), waar je ’s avonds wordt verwacht. De vlucht naar Portugal vertrekt namelijk de volgende dag erg vroeg en het is onhandig als je zó vroeg naar het vliegveld gebracht moet worden. Vanaf het Hostel gaan we ’s ochtends met een busje naar het vliegveld en dan komen we mooi op tijd aan in Portugal. Wij halen je op van het vliegveld in Faro en dan gaan we naar Alvor, waar we lekker de hele dag hebben om ons te installeren en de omgeving alvast te verkennen!

Belangrijk:

Voor deze vakantie moet je een goeie conditie hebben. Het is erg bergachtig in de Algarve, dus we moeten regelmatig flink klimmen. Of afdalen, dat is net zo zwaar. Neem in ieder geval goeie wandelschoenen mee!

Prijs:
Nog niet bekend.

Data wandelvakantie in Portugal
Data nog niet bekend.

Voor meer contactinformatie check onze contactpagina.

Na je vakantie krijg je het krantje toegestuurd: een leuk vakantieverslag met foto’s, verhalen over wat we allemaal gedaan hebben, het weer, het menu en wat grappige uitspraken. Wil je weten hoe dat eruit ziet? Bekijk hier een voorbeeld: krant wandelvakantie portugal de spring