Vissen

Visvakantie Portugal

9 dagen

Let op: de data voor deze visvakantie zijn nog niet bekend, we weten nog niet wanneer we deze vakantie weer gaan aanbieden!)

Ben jij een fanatieke visser, kun je goed met een werphengel overweg, hou je van lekker weer en zou je wel eens willen vissen in een hele mooie en indrukwekkende omgeving? Schrijf je dan in voor onze begeleide visvakantie in Portugal!

Alvor

Alvor ligt in de Algarve, aan de zuidkant van Portugal. Terwijl het in Nederland meestal koud en grijs is in het najaar en de winter, kun je daar genieten van een lekker zonnetje. Vissen met je zonnebril op, wat wil je nog meer?

begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperkingAlvor is een prachtig vissersdorpje aan de monding van een rivier, vlakbij het strand. Langs de rivier loopt een mooie boulevard met palmbomen, die uitkijkt op tientallen kleine gekleurde vissersbootjes die daar voor anker liggen. In het dorp zijn allerlei sfeervolle terrasjes, restaurantjes en veel leuke winkeltjes. Het is er gezellig toeristisch, zonder hoge appartementengebouwen maar met veel traditionele Portugese huisjes in allerlei kleuren.

Waar verblijf je?

Tijdens je visvakantie in Portugal verblijf je in een luxe appartement tegenover Camping Alvor. De appartementen hebben een ruime gezellige huiskamer met open keuken, 2-persoons slaapkamers met losse bedden en een grote badkamer. Om de appartementen heen is een groot terras met uitzicht op zee en de rivier. De maaltijden kunnen we gebruiken op het gezellige overdekte terras bij de camper van Arnold en Syl op de camping, of we gaan gewoon lekker uit eten! Op de camping is een leuke bar, waar we een potje kunnen biljarten of darten. De mensen zijn er super vriendelijk en kijken er nu al naar uit je te begroeten!

Programma

Deze vakantie vissen we vooral op zout water. Eén van onze favoriete visplekken is de pier in Lagos. Daar is het water heel helder, je ziet de vissen zwemmen en je kunt er met een dobber vissen als je dat wil. We vangen er veel harders en allerlei soorten roofvis. En natuurlijk proberen we altijd om een dikke zeebaars aan de haak te slaan, maar dat is wel een kunstje!

Ook vissen we in de rivier bij Portimão, vanaf een strandje. Hier gebruiken we werphengels met een flink stuk lood eraan. En dan maar afwachten wat er bijt!

Als je dat wil gaan we deze week ook een keer de stad in om te winkelen. Je vind vast wel een mooi Portugees souveniertje! Of we gaan voor de afwisseling één van de vele bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken. In Alvor zijn veel gezellige restaurantjes, waar we ongetwijfeld een paar keer lekker gaan eten. Ze hebben er ook vleesgerechten, maar je moet vooral de verse vis proberen. Die wordt ’s ochtends gevangen en ligt ’s avonds op je bord, verser kan het niet!

begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

Hostel en vlucht

De eerste nacht van je vakantie slaap je in een Hostel in Valkenswaard (vlakbij Eindhoven Airport), waar je ’s avonds wordt verwacht. De vlucht naar Portugal vertrekt namelijk de volgende dag erg vroeg en het is onhandig als je zó vroeg naar het vliegveld gebracht moet worden. Vanaf het Hostel gaan we ’s ochtends met een busje naar het vliegveld en dan komen we mooi op tijd aan in Portugal. De taxi haalt je op van het vliegveld in Faro en dan gaan we naar Alvor, waar we lekker de hele dag hebben om ons te installeren en de omgeving alvast te verkennen!

Belangrijk:

Wij zorgen deze week voor de hengels en alle andere vis-benodigdheden, dus je hoeft geen visspullen mee te nemen. Je moet goed overweg kunnen met een werphengel en daarnaast moet je goed mobiel zijn, want het is er behoorlijk heuvelachtig.

Prijs:

Nog niet bekend.

Data visvakantie Portugal

Nog niet bekend

Voor meer contactinformatie check onze contactpagina.

Na je vakantie krijg je het krantje toegestuurd: een leuk vakantieverslag met foto’s, verhalen over wat we allemaal gedaan hebben, het weer, het menu en wat grappige uitspraken. Wil je weten hoe dat eruit ziet? Bekijk hier een voorbeeld: krant visvakantie portugal de spring