Coronavirus

Update 1 juni 2021

Wijzigingen in ons beleid vanwege corona, geldend in de zomer van 2021

Planning en groepsindeling

Dit jaar beginnen we wat later dan normaal met onze vakantieweken. We hebben ons seizoen wat verkort en een aantal groepen in elkaar geschoven. Dit houdt in dat een aantal gasten in een andere periode dan normaal staat ingepland of in een andere groep.

Als in de zomer de situatie wat betreft corona toch weer zou verslechteren, dan kan het zijn dat we alsnog vakanties moeten gaan verplaatsen. Mocht dit gelden voor jouw vakantie dan nemen we op tijd contact op om te overleggen.

Haal- en brengservice niet meer mogelijk

Helaas kunnen we onze onze haal- en brengservice niet meer aanbieden. Onze chauffeurs zijn behoorlijk op leeftijd en een aantal van hen ziet het niet zitten om in deze tijd te rijden met gasten. Daarnaast zou het voor grote problemen zorgen als een chauffeur op de dag van de rit toch klachten zou hebben en zijn rit moet afzeggen. Het is voor ons onmogelijk om dan op zo’n korte termijn een vervangende chauffeur te regelen. Het vervoer naar Akkrum en weer naar huis moet dus door iedereen zelf geregeld worden.

Gezondheidscheck / testen

Een groot gedeelte van onze gasten zal tegen de tijd dat het seizoen begint gevaccineerd zijn tegen corona. Dit geldt dit echter niet voor iedereen en zeker niet voor onze vrijwilligers.

We gaan voor de zekerheid werken met corona-zelftesten. Zowel vóór vertrek naar Akkrum, als bij aankomst in Akkrum.

Als iemand bij aankomst of tijdens de vakantie positief zou testen, moeten we direct actie ondernemen. Deze persoon moet dan zo snel mogelijk naar huis. Het is daarom belangrijk dat we altijd (24 uur per dag!) iemand kunnen bereiken van het thuisfront!

Veilig op vakantie in coronatijd

Het activiteitenprogramma tijdens de vakanties zal afhankelijk zijn van de tegen die tijd geldende coronamaatregelen. Of we bijvoorbeeld naar een pretpark kunnen, maar ook of we terecht kunnen op een terrasje met de hele groep. Gelukkig zijn we creatief genoeg om sowieso een leuk programma neer te zetten, we maken er toch wel een feestje van!

In 2020 is de Handreiking Aangepaste Vakanties opgesteld door (onder andere) het ANVR. In deze handreiking staan richtlijnen die het voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk maken om toch veilig op groepsvakantie te gaan. We gaan zoveel mogelijk deze richtlijnen volgen.

Tijdens de vakantie zijn we als groep bij elkaar en zal het niet mogelijk zijn om onderling anderhalve meter afstand te houden. De oplopende vaccinatiegraad binnen onze doelgroep en de zelftesten vóór de vakantie maken het risico echter erg klein. Wij denken dat we op een veilige manier iedereen een leuke vakantie kunnen bezorgen!

Betalingen en annuleringen

Dit jaar verandert het bedrag van de aanbetaling. Normaal gesproken is dit €100,- maar we verhogen dit naar € 200,-.

We adviseren iedereen met klem om te kiezen voor een annuleringsverzekering bij ons. Als iemand zijn of haar vakantie moet annuleren vanwege coronaklachten of als een heel huis “op slot” gaat vanwege coronabesmettingen, dan krijgen mensen met een annuleringsverzekering hun geld terug. Zonder annuleringsverzekering is dit niet het geval, dan ben je veel geld kwijt.

Als wij zelf vakanties moeten annuleren vanwege corona, dan betalen we (net als vorig jaar) alle reissommen terug.

Algemeen

Alle bovenstaande maatregelen en veranderingen in ons beleid zijn onder (een klein) voorbehoud. Als de overheid de maatregelen of het beleid aanpast, kan het zijn dat wij ook weer dingen moeten aanpassen. Op dit moment echter denken we dat dit de beste manier is.

Wil jij op vakantie komen bij ons? Wacht dan niet te lang met je aanmelden, want veel weken zitten al vol! Neem telefonisch of via de mail contact met ons op om een advies te krijgen over de leukste vakantie voor jou! 

Telefoon: 06 – 48333602 

Mail: info@despring.nl

Annulering van de vakanties in 2020: wat gebeurde er met de betaalde reissommen?

We hebben er in 2020 bewust voor gekozen om niet te werken met het Corona-voucher, de tegoedbon die veel reisorganisaties aanboden aan hun klanten. Wij hebben alle reissommen gewoon terugbetaald, dat vonden we de eerlijkste oplossing.